VN Aragonije – Dirka

Marquez v svojem svetu
Marquez v svojem svetu
22.09.2019 13:45 Artur Švarc

Aktualni (in naslednji) svetovni prvak se je na štartu enostavno odpeljal naprej in osvojil še eno zmago pred Vinalesom in Doviziosom.

Marc Marquez je štartal najbolje in že takoj v prvem krogu povečal svojo prednost na več kot sekundo, medtem ko sta v 12. ovinku zadela Rins in Morbidelli. Rins je bil prehter in od zadaj nasadil Yamaho. Italijan je svojo Yamaho nič kriv položil v pesek in zaključil kot prvi. V prvem krogu je drugo mesto izgubil tudi Quartararo, ki ga je prehitel Jack Miller.

Samo krog pozneje je Marquez prednost povečal že na sekundo in pol, Miller je pobegnil Qurtararoju, ki mu je za vrat dihal tudi Vinales. Takoj zadaj je Rossi za peto mesto preganjal Espargaroja z Aprilio.

V četrtem krogu je Dovizioso prehitel Rossija in Espargaroja, Marquez pa je prednost povečal že na skoraj tri sekunde. Takoj v začetku naslednjega kroga je VInales prehitel Quartararoja, potem pa še Millerja in prišel na drugo mesto ter se podal v boj za Marquezom, ki je vodil že za 4 sekunde in pol.

Vmes je Dovizioso priključil zasledovalcem Marqueza na petem mestu mesto, Rossija pa je za sedmo mesto prehitel Cal Crutchlow.  15 krogov pred koncem je Dovizioso prišel mimo Quartararoja, Vinales na drugem mestu pa je odščipnil 18 stotink vodstvu Marqueza.

11 krogov pred koncem je imel Marquez pet sekund hitrejšo Vinalesa, ki je vodil peterico zasledovalcev, ki pa se je razpotegnila, Miller na tretjem mestu je dobil za vrat Doviziosa, Crutchlow pa je lovil priključek do Quartararoja in Espargaroja.

Devet krogov pred koncem je Dovizioso, ki je dirko začel kot 10., prišel pred Millerja na tretje mesto. V sredi med vsemi je osamljen vozil na 8. mestu Rossi, pet sekund za Crutchlowom in sedem pred RInsom, ki je po kazni vožnje dolgega kroga vodil četverico za deveto mesto.

Na začetku dirke je Lorenzo prišel do 12. mesta, a se je potem začel potapljati, sedem krogov do konca sta bila za njim je bil le še Syahrin in Smith, že krog pozneje je bil nesrečni Španec prepričljivo zadnji.

Štiri kroge pred koncem je bil Dovizioso na tretjem mestu bližje Millerju za njim kot Vinalesu na drugem mestu in obetal se je dvoboj za zadnjo stopničko, krog pozneje pa se je nagnilo v smer proti VInalesu, ko je bil Italijan kar 2 desetinki hitrejše od Vinales.  Na dolgi ravnini je močnejši Ducati odpihnil Vinalesa in potem je kri zavohal še Miller. Crutchlow je medtem prehitel Espargaroja za šesto mesto.

Na vstop v zadnji krog je Vinales izgubil tudi proti Millerju.

Neodvisno od bojev za sabo je Marqez osvojil novo zmago s prednostjo  pred Dovijem, Miller pa je v zadnjem krogu uspel zadržati Vinalesa za sabo. Quartararo je končal osamljen peti, Crutchlow pa pred Espargarojem na šestem mestu. Rossi je osamljen prišel do osemga mesta, deseterico pa sta zaključila Rins in Nakagami.

Kalio je s KTM-om osvojil 17. mesto, povabljeni Bradley Smith je bil 19., Lorenzo pa je na koncu uspel prehiteti Syahrina in ni bil zadnji.

Marquez je z 78. zmago le še 2 točki od naslova. Če na Tajskem dobi dve točki več od Doviziosa, kar bo storil zlahka, bo štiri dirke pred koncem že svetovni prvak.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija