Prva dirka šele aprila v ZDA oziroma maja v Jerezu?
Prva dirka šele aprila v ZDA oziroma maja v Jerezu?
02.03.2020 10:28 Peter Pirkovič Roadracing World Publishing, Inc.

Po včerajšnji odpovedi dirke MotoGP v Katarju, je zdaj uradno, da tudi druga dirka na koledarju, ki bi morala biti 14 dni kasneje na Tajskem, ne bo izpeljana in je prestavljena za nekaj mesecev. A še bolj zastrašujoče so govorice, ki prihajajo iz karavane MotoGP, da bi potemtakem prvo dirko dirkači lahko odpeljali šele maja.

Razlog pri dirki na Tajskem je spet zelo podoben kot pri odpovedi za katarsko dirko, na katero organizatorji nimajo vpliva. Tajski minister za zdravje Anutin Charnvirakul je odločil, da morajo organizatorji dirko prestaviti na kasnejši termin, saj je korona virus razglašen za zelo nalezljivo in nevarno bolezen, ki ima ta trenutek vpliv na celoten svet. Dirka bo najverjetneje prestavljena na jesen. 

Za zdaj kaže, da bi se prvenstvo v MotoGP lahko začelo v začetku aprila na dirki ameriškem Austinu, a tudi ta športni dogodek je zelo na trhlih temeljih zaradi vpliva virusa in posledičnih omejitev vstopa v državo. Zelo glasne so govorice, da bi se začetek prvenstva lahko pomaknil na začetek maja oziroma na dirko v Jerezu. Odločitve bodo padale v prihodnjih tednih.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija