Ne razumem, zakaj so Marquezu dovolili nastop Ne razumem, zakaj so Marquezu dovolili nastop Valentino Rossi
09.02.2021 14:20 Artur Švarc

Valentino Rossi priznava, da ne razume, zakaj so pri Dorni dovolili Marquezu, da se je vrnil le nekaj dni po operaciji zlomljene roke lani v Jerezu.

Marquez si je zlomil desno nadlahtnico na prvi dirki za VN Španije julija lani in bil takoj za tem operiran, potem pa je bil naslednji vikend že na VN Andaluzije.

To je le še poslabšalo njegovo poškodbo in na koncu pripeljalo do tega, da je potem Marquez potreboval še dve operaciji in izpustil celo sezono.

V intervjuju za Corriere della Sera Rossi meni, da je Dorna kršila lastna pravila, ki jih je uvedla, da bi ustavila nagle vrnitve zaradi poškodbe po povratku Jorgeja Lorenza v Assen leta 2013 48 ur po operaciji na zlomljeni ključnici.

»Narobe je bilo, da je spet želel takoj nastopiti in ne razumem, kako so to sploh dovolili,« je dejal Rossi.

»Torej, po nenadni Lorenzovi vrnitvi v Assen leta 2013 je Dorna uvedla pravilo, da bi se izognili pretiranemu tveganju.«

»Ob vrnitvi Marqueza so vsi pozabili na to.«

Marquezova zadnja operacija lani decembra ga bo verjetno oddaljila od uvodnih dirk letos, čeprav Honda še ni uradno potrdila, koliko časa bo okreval.

Rossi verjame, da se bo Marquez vrnil enako močan kot prej, vendar ga nima za svojega najmočnejšega tekmeca in priznava, da mu je nemogoče odpustiti zaradi dogodkov leta 2015.

Italijan še vedno verjame, da je Marquez z Lorenzom skoval zaroto, da bi zagotovil, da Rossi izgubi naslov leta 2015 (za kar seveda ni nobenih dokazov), kar je pripeljalo do njunega zloglasnega spopada v Sepangu.

»Žal mi je, da ne more voziti,« je dodal Rossi. »Če bo zdrav, česar trenutno nihče ne more napovedati, se bo vrnil tako močan kot prej.«

»Ne morem mu odpustiti, kar mi je storil. Ko pomislim na tiste dni, imam enake občutke kot takrat, pa je od tega šest let.«

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam