Sprememb v Spielbergu ne bo Sprememb v Spielbergu ne bo Andy Meklau
08.04.2021 13:55 Matic Kovačič

Kljub lanski hudi nesreči med Johannom Zarcom in Francom Morbidellijem na stezi v Spielbergu sprememb ni na vidiku.

Ko sta se Johann Zarco in Franco Morbidelli med drugo MotoGP dirko na dirkališču v Spielbergu v drugem ovinku zapletla v hudo nesrečo pri hitrosti več kot 300 kilometrov na uro in jo po čudežu odnesla brez večjih posledic, so se začeli pozivi za spremenitev ovinka in same izletne cone, kar bi stezo naredilo varnejšo in poskrbelo, da do takšnih dogodkov ne pride več.

A teh sprememb po besedah, ki jih je direktor dirke Andy Meklau namenil nemški verziji spletne strani Motorsport.com, vsaj za sezono 2021 še ne bo in drugi ovinek ostaja enak kot leto pred tem. V pogovoru je tudi razkril, da na enakem mestu ostaja tudi varnostna ograja v tretjem ovinku, podaljšana bo le izletna cona med izhodom iz drugega ovinka do vstopa v tretji ovinek, kjer lani ni bilo narejeno dovolj, da bi dovolj ustavili Morbidellijev motor.

"Red Bull Ring in Projekt Spielberg delata vse, da bi zagotovila varnost samih dirk, saj je varnost naša glavna prioriteta. Če bodo motorji postali še hitrejši, lahko ponovno govorimo o šikani", je še dodal Meklau, ko se je soočil z dodatnimi vprašanji glede vpliva nespremenjene steze na varnost.

Letošnja velika nagrada Avstrije bo na sporedu 15. avgusta in bo tako prva dirka po poletnem premoru.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam