Rea še tretjič do pola Rea še tretjič do pola VN Misana - Superpole
12.06.2021 11:59 Matic Kovačič

Tudi tretji dirkaški vikend razreda Superbike bo prvi dve dirki v Misanu iz pola začel Jonathan Rea.

Za branilca naslova je bil to jubilejni 30 najboljši štartni položaj v karieri, s časom 1:33.416 pa je postavil tudi nov rekord steze. Toprak Razgatlioglu je bil s časom 1:33.515 drugi, Scott Redding pa je s časom 1:33.534 poskrbel da so prvi trije dirkači v skupnem seštevku zasedli mesta v prvi štartni vrsti.

Michael Rinaldi je potem, ko je zanesljivo dobil prve tri proste treninge, na kvalifikacijah dosegel četrto mesto, v drugi štartni vrsti pa mu bosta družbo delala Britanca Tom Sykes in Alex Lowes. Lucas Mahias je precej boljši vikend v Misanu nadgradil s sedmim mestom in začetkom tretje vrste, najmlajši dirkač na štartni vrsti Axel Bassani je odličen vikend spremenil v osmo mesto, deveti pa je bil najhitrejši Hondin dirkač Alvaro Bautista.

Chaz Davies je kvalifikacije za ekipo GoEleven končal na desetem mestu, v četrti vrsti pa bo imel družbo dveh tovarniških dirkačev, Yamahinega Andree Locatellija in Hondinega Leona Haslama. Iz pete se bodo v dirko pognali Michael van der Mark, Kohta Nozane in Jonas Folger. Iz šeste vrste bosta štartala Španca Tito Rabat in Isaac Vinales ter Francoz Christophe Ponsson, iz zadnje sedme pa Samuele Cavalieri, Loris Cresson in Garrett Gerloff, ki bo prvo dirko sicer začel iz boksov zaradi kazni iz Estorila, na kvalifikacijah pa zaradi padca ni postavil časa. Eugene Laverty bo dirko zaradi hudega padca na tretjem prostem treningu izpustil.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam