Rinaldi do prve zmage v sezoni Rinaldi do prve zmage v sezoni VN Misana - 1. Dirka
12.06.2021 15:15 Matic Kovačič

Zmagovalec uvodne 21 krogov dolge preizkušnje razreda Superbike v Misanu je postal domačin Michael Rinaldi, ki je na domači dirki slavil v dominantnem stilu, saj je cilj prečkal s prednostjo 3.6 sekunde pred drugouvrščenim Toprakom Razgatlioglujem, medtem ko je Jonathan Rea uspel osvojiti tretje mesto, potem ko se je v devetem krogu uspel izogniti padcu v prvem ovinku.

Scott Redding se je na koncu moral zadovoljiti s četrtim mestom, potem ko je v petek zaradi kazni in tehničnih težav izgubil 40 minut na stezi, na petem mestu je končal drugi tovarniški dirkač Kawasakija Alex Lowes, na šesto pa se je uspel prebiti Hondin tovarniški dirkač Alvaro Bautista.

Axel Bassani je s sedmim mestom prišel do uvrstitve kariere, Tom Sykes je v zadnjem krogu in pol iz šestega zdrsnil na končno osmo mesto, deveti je bil Andrea Locatelli na drugi tovarniški Yamahi, več kot 6 sekund za Sykesom in skoraj 5 sekund pred Michaelom van der Markom na drugem tovarniškem BMW-ju.

Enajsti je dirko zaključil Francoz Lucas Mahias, ki je celo dirko bil bitko z visokoraslim Nizozemcem, a na koncu moral priznati poraz, na dvanajsto se je po štartu iz boksov prebil Garrett Gerloff, na trinajstem mestu je končal Gerloffov moštveni kolega Kohta Nozane, ki je bil še eden, ki je celo dirko bil bitko z Leonom Haslamom, ki je na koncu bil štirinajsti, zadnjo točko pa je osvojil Tito Rabat.

Tik za dobitniki točk se je uvrstil Jonas Folger na šestnajsto mesto, ki je končal skoraj 10 sekund pred sedemnajstim Isaacom Vinalesom, ki je končal dirko 19 sekund pred osemnajstim Christophom Ponssonom. Zadnja dva uvrščena sta bila Samuele Cavalieri na devetnajstem in Loris Cresson na dvajsetem mestu, dirko pa je predčasno končal Chaz Davies.

 

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam