Za konec slavil Razgatlioglu Za konec slavil Razgatlioglu VN Misana - 2. Dirka
13.06.2021 14:54 Matic Kovačič

Turški dirkač šestim uvrstitvam na stopničke na prvih osmih dirkah dodal prvo zmago v devetem poskusu.

Zmagovalec druge 21 krogov dolge dirke razreda Superbike v Misanu je postal Toprak Razgatlioglu, ki je slavil s prednostjo 1.3 sekunde pred tokrat drugim Michaelom Rinaldijem, ki je dobil prvi dve dirki, na tretje pa se je ponovno uvrstil Jonathan Rea s skoraj tremi sekundami zaostanka.

Še tretjič je na četrtem mestu končal Scott Redding, ki je za stopničkami zaostal več kot 6 sekund in hkrati sekundo in pol pred Garrettom Gerloffom, ki je v zadnjem delu dirke uspel prehiteti Alexa Lowesa, ki je na koncu dirko končal kot šesti.

Axel Bassani je kot zmagovalec bitke z Alvarom Bautisto, ki je trajala večino dirke, cilj prečkal kot sedmi, Španec na Hondi pa je bil osmi, zadnji dve mesti v prvi deseterici pa sta si zagotovila Andrea Locatelli in Michael van der Mark.

Lucas Mahias je drugo daljšo dirko končal kot enajsti in se vsaj na papirju znašel v sendviču obeh tovarniških BMW-jev, saj je bil Tom Sykes na koncu dvanajsti. Kohta Nozane na drugi GRT Yamahi je skozi cilj pripeljal kot trinajsti, pred Titom Rabatom in Eugenom Lavertyjem, ki je dirkal kljub poškodbi vratu, Španec in Irec pa sta bila tudi zadnja dobitnika točk.

Dirko so izven dobitnikov točk končali Jonas Folger, Isaac Vinales, Christophe Ponsson, Samuele Cavalieri in Loris Cresson, predčasno pa sta odstopila Chaz Davies in Leon Haslam.

Po treh dirkaških vikendih v prvenstvu vodi Rea, ki je zbral 149 točk, drugi je Razgatlioglu s 129 točkami, tretji je Redding s 104 točkami, četrti je Lowes, ki ima na svojem računu 88 točk, peti pa Rinaldi, ki je na devetih dirkah zbral 82 točk.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam