Popolna sobota za Ducati Popolna sobota za Ducati VN Aragonije - Kvalifikacije
11.09.2021 15:11 Matic Kovačič

Bagnaia Ducatiju pridirkal petdeseti pole position v kraljevskem razredu.

Pred jutrišnjo dirko razreda MotoGP si je najboljši štartni položaj pridirkal tovarniški dirkač Ducatija Francesco Bagnaia, ki je z 1:46.322 tudi postavil nov rekord steze. Ekipni uspeh tovarniške ekipe je s drugim mestom dopolnil Jack Miller, na tretje mesto pa se je uvrstil Fabio Quartararo in dopolnil prvo štartno vrsto.

Iz druge štartne vrste bodo dirko pričeli Marc Marquez, ki je s četrtim mestom prišel do svojega najboljšega položaja na kvalifikacijah po povratku, Pramacov Jorge Martin in Aleix Espargaro na Aprilii. Joan Mir s Suzukijem se je uvrstil na začetek tretje štartne vrste, kjer bosta dirko začela tudi Pol Espargaro in Enea Bastianini na dve leti starem Ducatiju. Iz četrte štartne vrste bodo dirko pričeli Johann Zarco iz ekipe Pramac, Takaaki Nakagami na LCR Hondi in tovarniški dirkač ekipe KTM Brad Binder.

Iz pete vrste bodo dirko pričeli Iker Lecuona, Alex Marquez in Yamahin testni dirkač Cal Crutchlow. Tudi začetek šeste vrste bo obarvan v barve ekipe Tech3, saj se je na šestnajsto mesto uvrstil Danilo Petrucci, poleg njega pa bosta štartala še Luca Marini in Miguel Oliveira.

Maverick Vinales bo prvo dirko v barvah Aprilie začel iz sedme vrste po osvojitvi devetnajstega mesta, ob njem pa se bosta v dirko pognala še Alex Rins na tovarniškem Suzukiju in Valentino Rossi, medtem ko bo iz osme vrste špansko preizkušnjo pričel Jake Dixon.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam