Motosport
Končana je ena najbolj nenavadnih in zanimivih sezon MotoGP. Domačo dirko je suvereno dobil Miguel Oliveira, ki je vodil od štarta do cilja.
Suzuki je prvi dirkaški vikend v Valenciji osvojil dvojno zmago, Joan Mir pa je le še korak oddaljen od naslova letošnjega prvaka.
Šestnajsta dirka sezone svetovnega prvenstva je potekala v Pietramurati v Italiji.
Motokrosisti, ki se merijo za točke svetovnega prvenstva, so opravili z dvanajsto preizkušnjo sezone.
Franco Morbideli je v Barceloni osvojil svoj prvi pole position.
Maverick Vinales je postal novi šesti zmagovalec v letošnji nori sezoni, potem ko mu je dolgo časa vodilni podaril zmago po padcu.
Sodišče je potrdilo štiriletno prepoved zaradi dopinga.
Yamaha je za zamenjavo Rossija na VN Evrope v Valenciji oznanila Garretta Gerloffa, potem ko je Rossijev test še vedno pozitiven.
Sezona 4 dirke pred koncem prihaja v enega najbolj norih zaključkov v zgodovini MotoGP – novi vodilni v prvenstvu je Mir, ki je bil danes tretji, Quartararo pa je ostal brez točk.
Dirka v Le Mansu je postregla s kar nekaj presenečenji – Danilo Petrucci je Ducatiju privozil še eno zmago in sebi svojo drugo, medtem ko je drugo mesto na mokri dirki zasedel Alex Marquez.
Valentino Rossi je danes uradno oznanil, da bo tudi prihodnje leto tovarniški voznik Yamahe, s to razliko, da bo vozil za satelitsko ekipo Petronas SRT.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija