Motosport
Mali netopirski hudič iz Kitajske je odnesel še eno znamenito dirko – Isle of Man.
Sezona MotoGP se ne bo začela niti v Austinu, dirka je prestavljena na jesen, zdaj lahko le upamo, da bo prva dirka izpeljana v Argentini.
Yamaha je potrdila, da bo Jorge Lorenzo nastopil s tretjo Yamaho na domači dirki v Barceloni.
Širjenje nalezljivega virusa ima za posledico, da prihodnji konec tedna ne bo na sporedu dirke v elitnem razredu. Izpeljani bosta samo dirki v razredih Moto2 in Moto3.
Fabio Quartararo je prvi dan testiranj pred novo sezono končal na vrhu pred moštvenim kolegom Morbidellijem in to z lansko M1.
Danes je prišla še uradna potrditev tistega, kar se je namigovalo v zadnjih dneh. Jorge Lorenzo, ki se je ob koncu lanske sezone dirkaško upokojil, bo zdaj znova tesno povezan z nekdanjim delodajalcem.
Zaradi koronavirusa je prestavljena tudi VN Argentine v Termah Rio Hondo.
Druga dirka svetovnega prvenstva v motokrosu je spet prinesla drugo mesto Timu Gajserju, Jan Pancar pa se je veselil prve točke v sezoni
Po včerajšnji odpovedi dirke MotoGP v Katarju, je zdaj uradno, da tudi druga dirka na koledarju, ki bi morala biti 14 dni kasneje na Tajskem, ne bo izpeljana in je prestavljena za nekaj mesecev. A še bolj zastrašujoče so govorice, ki prihajajo iz karavane MotoGP, da bi potemtakem prvo dirko dirkači lahko odpeljali šele maja.
V nedeljo bodo znova zahrumeli motokros motorji na najvišji tekmovalni ravni, saj bo Matterley Basin prizorišče prve dirke svetovnega prvenstva v letu 2020. Slovenijo bosta zastopala Tim Gajser in Jan Pancar.
Tovarniška ekipa Yamahe je predstavila podobo letošnjih dirkalnikov na posebni predstavitvi v Maleziji.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija