Motosport
Pri Yamahi so sporočili, da bo njihova dirkaška zasedba od 2021 naprej v sestavi Maverick Vinales in Fabio Quartararo.
Po 8000 kilometrih dirkanja preko brezpotij arabskega polotoka se je v bližini Rijada končal letošnji reli Dakar.
Na reliju Dakar se prvi del letošnje dirke počasi bliža koncu. Jutri tekmovalce čaka dan počitka v Rijadu, do tja pa še peklenska današnja 880-kilometrska peščena etapa.
Prva etapa relija Dakar na Savdskih tleh je upravičila pričakovanja in na skoraj 800 kilometrih pripravila dirkačem vse kar lahko skriva puščava.
Peter Košenina, slovenski MotoGP novinar in fotograf, je tudi letos pripravil izbor svojih najboljših fotografij za koledar.
Kar je bila že dolgo časa javna skrivnost, je zdaj tudi uradno – Johann Zarco je podpisal pogodbo z Ducatijem n bo prihodnje leto vozil pri Avintiji.
Kot kaže bo letošnja sezona zadnja v tovarniškem moštvu za Valentina Rossija, saj naj bi njegov sedež zasedel Fabio Quartararo. Tako napovedujejo pri Motorsport.com, kjer naj bi imeli menda zelo zanesljive vire blizu Yamahinega moštva.
Simon Marčič je z drugim mestom v svojem razredu dosegel najboljšo uvrstitev na Dakarju.
Reli Dakar kaže zobe. Tretja etapa povsem na severu Savdske Arabije je zdesetkala dirkače in povzročala preglavice tudi najboljšim.
Devetkratni svetovni prvak bo moral svojim delodajalcem kmalu sporočiti, kakšni so njegovi načrti za prihodnost.
Po zanimivi izmenjavi dirkalnikov z Lewisom Hamiltonom in 12-urni vztrajnostni dirki, je Valentino Rossi v intervjuju za Sky Sport Italija povedal, kako se vidi v svetu bencinskega športa v prihodnje.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija